Asociatia Patronala a Prelucratorilor de Mase Plastice

Informare tehnico-economica

Legislatie

Login Form

Trustul de presă FinMedia, cu sprijinul Asociatiei Romane a Banilor (ARB), BNR şi Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), organizează cea de-a V-a ediţie a Conferinţei Naţionale dedicată Finanţării IMM-urilor.

 

Evenimentul va avea loc in data de 24 septembrie 2012, orele 8.30-14.00, la Banca Naţională a României, sala Mitiţă Constantinescu şi este susţinut de partenerii oficiali, Banca Comercială Carpatica şi Fondul Român de Contragarantare.

 

Ca în fiecare an, evenimentul se va bucura şi de sprijinul partenerului tradiţional, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

Cei interesati se pot inscrie pana pe data de 21 septembrie, ora 15.00 la nr. de telefon 0745.139.909, persoana de contact Milena Buha, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Ediţia a V-a 2012, 24 septembrie 2012

Banca Naţională a României, sala Mitiţă Constantinescu

 

            Trustul de presă FinMedia, cu sprijinul ARB, BNR şi AIPPIMM, organizează cea de-a V-a ediţie a conferinţei naţionale dedicată finanţării IMM-urilor. Evenimentul va avea loc la Banca Naţională a României, sala Mitiţă Constantinescu şi este susţinut de partenerii noştri oficiali, Banca Comercială Carpatica şi Fondul Român de Contragarantare. Ca în fiecare an, evenimentul se va bucura şi de sprijinul partenerului nostru tradiţional, FNGCIMM.

 

            De ce finanţarea IMM?        

            Potrivit FNGCIMM, numai 15% din IMM-urile româneşti sunt creditate de bănci, în timp ce în Uniunea Europeană procentul se apropie de 70%. Finanţarea este una dintre cele mai importante probleme ale IMM-urilor din România, multe dintre aceste entităţi fiind afectate de reticenţa băncilor în a le acorda credite. Sectorul IMM simte acut nevoia de instrumente de finanţare specifice, a unor scheme de garantare, a sprijinirii accesului pe piaţă în perspectiva creşterii concurenţei în toate domeniile.

 

         Căutăm soluţii

         Făcând o scurtă incursiune în lumea IMM, se constată fără prea mare greutate faptul că ar fi benefice următoarele soluţii: propunerea de proiecte care răspund în mod real nevoilor IMM-urilor, scurtarea în mod semnificativ a timpului de decizie, acordarea unor fonduri rambursabile care să fie folosite pentru plata consultanţilor (aceste cheltuieli sunt de obicei eligibile în cadrul proiectelor şi se recuperează), acordarea de credite pentru nevoile de cash-flow ale IMM-urilor pe parcursul derulării proiectelor.

 

            De ce să participaţi   

            Evenimentul va aduce în faţa participanţilor soluţii de finanţare pentru IMM adaptate noului context economico-social, strategiile guvernamentale pentru depăşirea dificultăţilor cu care se confruntă antreprenorii şi va facilita dialogul tripartit IMM-finanţatori-oficialităţi cu putere de decizie administrativă.

Ca de fiecare dată, scopul nostru este acela de a pune la dispoziţia IMM o gamă largă de informaţii, sfaturi, ajutor şi idei în scopul dezvoltării activităţilor lor.

Cu ocazia evenimentului vor fi premiate câteva importante iniţiative de succes în antreprenoriat, dezvoltate cu aportul băncilor şi fondurile de garantare şi contragarantare.

 

 

Propunere Agendă

Soluţii noi în finanţarea IMM-urilor

 

8:30-9:00 Înregistrarea participanţilor                                                                                                            

 

9:00-9:30 Deschiderea conferinţei. Realităţi şi perspective în departamentul sectorului de IMM-uri   

 

Ioan Răzvan Taraş, Preşedinte, AIPPIMM

Adrian Vasilescu, Consilier Guvernator, BNR

Radu Graţian Gheţea, Preşedinte ARB, Preşedinte CEC Bank

 

9:30-13:00 Sesiune. Soluţii noi pentru finanţarea IMM-urilor.

11:00-11:30 Coffee Break

 

Moderator: Ioan Hidegcuti, Preşedinte Directorat, Fondul Român de Contragarantare

  • Accesul la finanţare şi contractele acordate de stat, implicarea statului pentru sprijinirea IMM-urilor în accesarea altor surse de finanţare.
  • Stimularea finanţării IMM-urilor. Garantarea şi contragarantarea, suport permanent pentru finanţarea IMM. Scheme noi de garantare.
  • Cum îşi adaptează finanţatorii strategia la cerinţele şi nevoile IMM-urilor în contextul actual.
  • Influenţa aplicării BASEL III asupra creditării IMM în viitor.
  • Particularităţile ofertelor de finanţare pentru IMM.
  • Relaţia bancă/client: unde este adevărul?
  • Ce împiedică majorarea volumului de credite pentru IMM-uri: riscul de credit, dobânzile ridicate, lipsa de lichidităţi a băncilor, cererea scăzută de credite, neimplicarea băncilor?
  • TVA la încasare: facilitate pentru IMM-uri sau costuri birocratice?
  • Ce aşteaptă IMM-urile de la instituţiile financiare cu care lucrează.

Ovidiu Nicolescu, Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR)

Dumitru Nancu, Vicepreşedinte, AIPPIMM

Ileana Bratu, Director, FGCR-IFN SA

Aurel Şaramet, Preşedinte, FNGCIMM

Mihai Ionescu, Secretar General al ANEIR, Co-Preşedinte, Co-Preşedinte al Consiliului de Export al Romaniei

Banca Comercială Carpatica

Ana Cernat, Director Executiv, Divizia Companii Mici şi Persoane Fizice Autorizate, Bancpost

Reprezentanţi BCR, Alpha Bank, EximBank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD- Groupe Société Générale

Adrian Izvoranu, Director, Confederaţia Patronală a Industriei, Serviciilor şi Comerţului din România

 

13:00 Decernare premii

 

13:30 Închiderea conferinţei. Concluzii

 

Invitat de onoare Mugur Isărescu, Guvernator, Banca Naţională a României

 

14:00 Cocktail oferit de Banca Naţională a României

 

  1. qFinmedia îşi rezervă dreptul să modifice programul în funcţie de agendă şi disponibilitatea invitaţilor propuşi

 

This website uses cookies
We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners who may combine it with other information that you’ve provided to them or that they’ve collected from your use of their services